Like us and Subscribe on youtube

Φλογέρες με απάκι, κασέρι και σάλτσα ντομάτας


Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φλογέρες με απάκι και κασέρι. Λαχταριστό πιάτο, για ορεκτικό ή σνακ.
Υλικά για 20- 30 φλογερίτσες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300gr απάκι
350gr κασέρι χοντροτριμένο
Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη σάλτσα ντομάτα
250gr ντομάτα κονκασέ σε κονσέρβα (από το σούπερ μάρκετ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
20gr πάστα ντομάτα
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
½ πρέζα ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
Προσθέτετε το σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό και προσθέτετε τη μισή πάστα ντομάτας.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα, ρίχνετε το πομοντόρο, ανακατεύετε ελαφρώς και προσθέτετε και την υπόλοιπη πάστα ντομάτας.
Αλατοπιπερώνετε και βάζετε τη ζάχαρη και τη δάφνη.
Αφήνετε να πάρει μια βράση, κατεβάζετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 20- 30 λεπτά, μέχρι να πήξει καλά και μη μείνουν καθόλου υγρά.
Στη συνέχεια κλείνετε την φωτιά και βυθίζετε τα δυο κλωναράκια θυμάρι μέσα στην σάλτσα.
Όταν κρυώσει καλά, βγάζετε τα κλωνάρια του θυμαριού.
Δεν την περνάτε από μπλέντερ γιατί θέλουμε νε έχουμε τα μικρά κομματάκια ντομάτας που κρατανε ακόμα το σχήμα τους.

Για τις φλογέρες
Κόβετε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 8εκ.
Στην άκρη κάθε φύλλου βάζετε μια κουταλιά της σούπας απάκι ψιλοκομμένο, μια κουταλιά της σούπας κασέρι χοντροτριμένο και ένα κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ντομάτας.
Αναδιπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες του μήκους και τυλίγετε σε φλογέρες.
Τηγανίζετε τις φλογέρες σε καυτό λάδι ή τις ψήνετε στο φούρνο, αφού προηγουμένως τις αλείψετε με λάδι.
Τις σερβίρετε ζεστές.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ