Like us and Subscribe on youtube

Σαλάτα με πλιγούρι, σέλερι, ρεβίθια, καρύδια και ρόδι


Πολύ γευστική σαλάτα με πλιγούρι, ιδανική για το χειμωνιάτικο τραπέζι σας.
Υλικά για 4 άτομα
150gr πλιγούρι
60gr σέλερι σε λεπτές ροδέλες
200gr ρεβίθια βρασμένα
100gr καρύδια χοντροσπασμένα
Τους σπόρους από ένα ρόδι
10gr μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ
40ml λευκό βαλσάμικο
20ml χυμό λεμονιού
20gr μουστάρδα
200ml ελαιόλαδο
Το ξύσμα ενός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ τοποθετείτε τα υλικά της βινεγκρετ έκτος από το λάδι το οποίο το ρίχνετε σιγά - σιγά μέχρι να δέσει και αλατοπιπερώνετε.
Έχετε φουσκώσει από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό.
Αλλάζετε το νερό και βράζετε για 40-50 λεπτά. Στραγγίζετε και κρατάτε στην άκρη.
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα ρηχό ταψί και προσθέτετε βραστό νερό 200ml.
Αφήνετε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει και να μαλακώσει.
Κατόπιν καβουρδίζετε σε δυνατό φούρνο τα καρύδια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ και την περιχύνετε με την βινεγκρέτ.
Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ