Η σάλτσα puttanesca είναι μια από τις πιο γνωστές συνταγές της ιταλικής κουζίνας.
Εδώ σας δίνουμε συνταγή της σάλτσας puttanesca, για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας στο μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο με ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με ζουμερά κεφτεδάκια!
Γρήγορα και εύκολα στην παρασκευή, τα κεφτεδάκια σας μαγειρεμένα έτσι, θα ξετρελάνουν τα παιδιά και τους καλεσμένους σας!
Υλικά για 4 άτομα
250gr κιμάς μοσχαρίσιος
250gr κιμάς χοιρινός
1kg ριγκατόνι βρασμένο και περιχυμένο με λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30gr παρμεζάνα τριμμένη
10gr μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο (η 1 τριμμένη και οι άλλες 2 ψιλοκομμένες)
1 πρέζα μπούκοβο
5gr μαραθόσπορος, ελαφρά κοπανισμένος
800gr ντομάτα κονκασέ
250ml ζωμός μοσχάρι
20gr κάππαρη ξαρμυρισμένη
20 ελιές χωρίς κουκούτσι
30gr ζάχαρη
80ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαβάστε επίσης:
Κανελόνια με ανθότυρο, σπανάκι και σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ζυμώνετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, την παρμεζάνα, το τριμμένο σκόρδο, το μαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο και πλάθετε το μίγμα σε μικρά κεφτεδάκια.
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τα βγάζετε σε πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα (αν χρειάζεται) σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο, προσθέτετε το μπούκοβο και το μαραθόσπορο, την ντομάτα κονκασέ και μετά ρίχνετε το ζωμό μοσχάρι, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε την σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει και ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια, την κάππαρη και τις ελιές.
Βράζετε για 10 λεπτά επιπλέον.
Σερβίρετε τα ριγκατόνι σε πιάτα και από πάνω μοιράζετε τους κεφτέδες. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής σας.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου